Wibrance första fälttävlan

Wibrance gjorde i helgen sin första fälttävlan, skötte sig så bra med att sova borta, äta, dricka, åka trailer osv.
 
Dressyren
Dressyren blev inte blev något höjdare poängmässigt, han var jättefin på framridningen men ville släppa kontakten inne på banan och domaren var stenhård. Hem och träna vidare!
 
Hoppningen
Hoppningen jättebra med ett nedslag på mitt konto, jag red lite in i hindret och väntade inte och då rev han med fram, men kompenserade minst sagt med att lyfta på bakbenen.
 
Terrängen
Framridningen var spännande i balanstrav och fnork till alla hästar som for omkring i full fart, efter en stund lugnade han ner sig och vi började hoppa, lite bus och bock och sedan kom bjudningen. Vi gick ut i terrrängen med bra bjudning, lite övertalning här och där men han gjorde det och var felfri! Jag red inte speciellt snabbt både med tanke på underlaget (gräs och regn) och att det var en debut. Vi hade tid att kika på alla funktionärer  i regnponschos och på en transportsträcka gjorde han en tvärvändning, men fortsatte sedan förbi, vi gick i mål 60 sek över optimaltiden, så det blev många tidsstraff!
Även Manne var med, vattnet var svårt byggt för att vara H100 enligt mig, med nedhopp över en litenstock med björkris, landning i vattnet med 5 galoppsprång till ett smalhinder, sedan runt och hoppa ett smalhinder på gräs och tillbaka med stocken, genom vattnet och upp över denna (på bilden). Den sistnnämda linjen gick galant, den första hade vi lite mer problem med, han bjöd inte och var väldigt försiktig med att hoppa ner, så blev ett stopp på varje. Men ny erfarenhet i bagaget!

Kommentera här: