Backsteeets Back, aiight!slösurfade runt o hittade denna på en blogg. haha hysterisk 1:40 dansar hon så vilt att hon välter en CD..
men som hon själv säger så behöver hon jobba lite på fotarbetet.
You H O R E

Tankar om livet...

V A R F Ö R Är det alltid så mkt månad kvar i slutet av pengarna? haha. o denna månad har jag iaf fått löneförhöjning, retroaktivt sen den 1 Juni, vilket innebar att jag denna månad fick för 6 månader extra. gött! sen ska det höjjas i April, få se om jag är kvar då. Är ju bara ett grav. vik. jag har men de e ju för 3 personer. så...hm..men det finns ju annat här i livet man vill göra..Jag bestämde mig häromdagen att jag ska skriva en lista med saker jag VILL göra i mitt liv. (vart jag vill jobba, resa, plugga o ja sånt där..) Har ju redan börjat uppfylla den, men jag vill ju inte dö bitter.
Några av sakerna som ska stå med är..

*Tatuering (mitt namn m 2 vingar på sidan eftersom det betyder "little winged one")
*Jobba o bo i Californien
*Hoppa BungyJump
*Ta BE-körtkortet
*Jobba i Tyskland, Holland, el Beligen el Italien :P (eller möjligen Irland) i hoppstall då..

och ja en väldigt många andra saker, allt får ni inte veta ;)

Skön helg, "lekte" Buzz i Fredags o spelade in en film, kanske dyker den upp här. haha.
 Shoppingrunda med M o K på Lördagen, jag handlade:


*Silvertajts *yeaah* (som Moa av en slump också hade på sig!!!)
*svart tröja m urringning i ryggen SE BILDER längre ner i inlägget :)
*silversmycke m hjärta, allt de på Gina Tricot
*Mascara från Collistar, va nått erbjudande så man fick MakeUp remover på köpet
*Bronzing puder Isa Dora

Sen käka vi, Acapulco Shrimps subway mackor. haha helt stört. jag jobbade ju där för 1år sen och jag kännde inte igen EN enda personal. förutom gamle chefen. haha undra hur det hade varit om jag varit kvar där..? Eller njaa det hade jag nog inte iofs. om jag känner mig själv rätt.
krogen i Lördags, trevlig förfest med Elin. o jätttemånga kul folk på krogen. o en viss karl va där. o va så trevlig o söt.. det är ju skumt. men jag har slutat bry mig. sådeså. jag ska försöka iaf ;) men Elin hade ju ett annat förslag, men jag har aldrig tänkt på det så. Det är ju min brorsas kompis. dom tar man inte, eller? även om dom har många kvalitéer haha.

Tråkigast: Att mina älskade partypumps har gått ur tiden :(
och att Moa aldrig lyckas komma med på krogen. haha. kul att se dig o Karin iaf :)


o i dag då, Söndag..sov till kl 13. upp o käka lite frukost (nybakade pepparkakor) lite tv o dator. sen drog jag till stallet. hade hoppträning för mina Pantertanter, körde Klockan som uppvärmning o sen 5½ an med dom och lite serpentiner med byte på slutet. Sen red jag min sessa. hon var såå kanonfin. kämpade på lite utan stigbyglar o de gickasbra!! Borde göra det oftare. Ökade som inget o kom tillbaka snabbt till kort trav, halt, galoppfattning samla upp "hopp piruett" o fram  i glp. halt. glp osv. såååf in =) LOVE U sen hem o städa, fixa tvätten. haha nu har jag torktumlat min jacka i 8h.. =P nu får den fanimej vara torr. o så följde jag med pappa o handla så köpte han Max till mig. gött.

Man kanske ska ta o sova...?


i mitten ser ni elin jag o moa, två sistnämda har båda silvertajts. haha ren slump. vi e såå heta ;O)

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN !!

Får man väll lova o säga. Wixpix fick gå träning för Lotta B. idag. jättefin o lydig va hon. Känndes superfräsch o hoppa som satan några språng. :D så nu laddar vi för en liten regional tävling på ÖFK innan året tar slut :)

Var lite "dressyrhoppning"
Dagens övning: Lotta "varnade" för att detta var en ganska tråkig (men nyttig) övning som var bra såhär på slutet av säsongen och till början av nästa när vi vill bygga upp hästarna. Jag tyckte dock inte det var tråkigt alls, men kan ju också bero på att jag o W inte har hopptränat sen i typ Juni...

Framridning självständigt i alla gånarter sen började vi i  skritt o flytta för skänkeln UTAN stigbyglar, fortsatte i trav o red på C-volten som en åtta  o kortade traven när vi vände upp mot C  o red fram den lilla delen på halva långsidan, så vid C vände man varannagång till M o varannangång till H.
Sen (fortfarande utan stigbyglar) började vi i glp på de två små hindren (galoppcavaletti) där man skulle rida på 2 glpsprång emellan, minns ej avstånd men kan tänka mig att det var ca 9.5 m (ca 30-40 cm höga..) viktigt att forma kring innerskänkel o få med hästen i svängden ta ut vägen efterå o rulla på.

Sen fick vi ta stigbyglarna så Började vi med

Rosa Vägen
(kan ridas i både höger o vänster varv) över de 2 Cavalettigaloppbommarna ut till M vända forma kring skänkeln som en serpentin till ett plank vänster sväng till ett annat plank, (byta glp över) sen galoppera på genom kortsidan upp i lättsits, sjunk ner ta tillbaka KORT galopp och börja om igen
"Evighetsövning" som Lotta sa..

Sen blev det

Röda Vägen
som bestod av 3 galoppbommar med 3m mellan (e lite kort, men det skulle ej ändras, och är speciellt bra för långgalopperade o hetare hästar som man vill "korta" lite)o sen ytterligare 3m fram till en kryssoxer (just kryssoxer för att hästarna ska hoppa på mitten och använda sin rygg maximalt) som höjs efterhand. Galoppbommarna får gärna vara upphöjda så hästarna får lite mer respekt för dem.
Rid ut mot väggen SE VART DU SKALL ;) ta verkligen hjälp av väggen för att korta upp galoppen (Landa, glp, ta tillbaka) o glöm inte BENEN. ner o över dom små galoppcavalettisarna igen o sen som "på C-volten" över det lilla planket också, fortsätta några varv på volet  tills det känns bra o hästen känns "loss".

o sen avslutade vi med ..
Bajsgula Vägen
Vänster varv e alltså en dogleg med plank vänstar sen höger (dogleg ;)) fram till paralelloxer m lite "läskigt" i botten.  landa ut mot väggen efteråt o korta upp galoppen rid genom kortsidan ner till H vänd tillbaka över ena  lilla galoppcavalettin mot C genom hörnet till M vänd tillbaka över lilla cavalettin mot C, fortsätta några gånger o vända tills det känns bra. Med en orutinerad häst( som inte riktigt har styrkan) kan man antingen lägga en volt eller trava i den snäva svängen. Trava är det bättre förslaget eftersom hästen lär sig väldigt snabbt att den ska vända.

Klapp o Beröm ;)

image194