1 år sen..

Var himlen blå, vädret varm och jag fick inviga min nya kavaj på min häst som varit borta 2,5 år ifrån tävling. + att min vän tog dessa underbara bilder, behöver jag säga att den svartvita finns som förstoring hemma på väggen? :)

Utseendehetsen sprids i ridsporten

Ulrika aka Ponnymamman har både rätt och fel i det hon skriver, det är viktigt att frågan lyfts, absolut. Men väldigt onödigt att hänga ut specifika personer, det tycker jag är att gå långt över gränsen. Sen hur somliga väljer att bemöta kritiken är inte heller profesionellt, vill man stå ut med att vara på "topp" får man även stå kvar när det blåser och framförallt bemöta kritiken på ett professionellt sätt om man hara en profesionell blogg.
 
 Det är varje förälders ansvar att uppfostra sina barn, vem betalar utrustningen? Vem lär barnen om rätt och fel värderingar? Att säga att det är bloggarnas fel är att lyfta över ansvaret på någon annan. Lika mycket som det är varje "10åring med läppglans" förälders ansvar att hålla koll på vad barnen lägger ut för bilder och att de inte umgås med 18 åriga "män" med magrutor endast iklädda badshorts.
En utseendefixering har alltid funnits,och finns i stort i samhället idag. Detta är inget man kan endast beskylla ridsporten för.  Förr handlade det om Graningestövlar och manchesterridbyxor och Imperial ridhjälm i stallet.  Idag om Parlanti, Animo och Samshield.  
 
Oavsett vilken idrottsgren du sysslar med så vill du ha bra grejer när du kommit lite längre. Att detta sedan blivit en industri som omsätter stora pengar är ju endast pga att vi människor går på att köpa dessa produkter. När du kommit lite längre, vill du ha bättre grejer, precis som dina första fotbollsskor kanske är av sportkedjans egna märke och när du är inne på ditt 3:e par så vill du ha bättre grejer. Vissa får drömma, spara och gneta ihop till den där sadeln, andra kan få den betydligt snabbare eller på andra vägar.
 
Givetvis kan bloggarna ses som förebilder, Nellie jobbar på bra med anti mobbing etc. Hon är en förebild för många unga tjejer och med fler följare än vad som prenumerar på tex Min Häst tidningen är det givet att det är där företagen vill synas med sin marknadsföring. Direkt riktat till sin målgrupp för mindre pengar, kan knappast bli bättre?
 
Barn och föräldrar behöver mer utbildning om sociala medier, hur fantastiskt (och otäckt) snabbt något kan spridas på nätet och för alltid finnas kvar. 
 
Unga förebilder behövs,speciellt tjejer som är starka och vågar stå upp för sig själva och som inte är ultrafeminister som hatar män eller en påhittad låtsasfigur som Pippi Långstrump eller Grynet (inget ont om Pippi och Grynet, men det behövs verkliga personer!) 
 
Ulrika tar även upp i sin artikel att Malin Baryard och H&M  ska statuera goda exempel. Men vänta, Malin är väl både storlek 0  och "slog igenom" i Göteborg genom att rida i underkläder...
 
Lång, tjock, kort eller bred. Snygg eller ful, ett fint utseende säljer, så är det bara. Det är därför vissa kan arbeta som modeller och vi andra inte. Men oavsett storlek så behöver alla en förebild.
 
Dessutom vet  alla att man alltid rider liiite bättre med snygg utrustning. Oavsett om det står Equiline eller GeKås på märket ;) 
 
 
 
 
 
 

Stilterräng

 
Då har vi börjat fälttävlanssäsongen 2015! Med en stilterräng i Flyinge, kul att kunna rida bara det roligaste :D, terrängen! Wixi var taggad, men hyffsat reglerbar hoppade allting utan problem. Felfria på hinder och inom maxtiden, med 7.3 poäng i stilbedömningen. Klassen var delvis delad för det  var 2 st domare som dömde vartannat ekipage. Vilket gjorde att placeringarna delades på hälften efter domare. Jag hamnade precis utanför med min domare, hade jag fått samma poäng för den andra domaren hade det räckt till en tredjeplats! Lite surt kan jag tycka, speciellt nu när jag kom första utanför. Men jag är verkligen nöjd med hästen så vi hade inte kunnat göra så mycket annorlunda.

Man fick öppen kritik av domaren direkt efter ritten och jag fick beröm för en stadig underskänkel! (tackar jag nog min arbetsgivare i England för! och nogranna vägar) det jag kunde förbättra var att jag ibland satt lite tungt i sadeln framför hindren och kunna bli klar ngt tidigare inför hindren (är ju ngt man behöver jobba med, typ alltid ;) på min heta häst :))