Bruten tumme

Buuhuu. Dåligt med uppdatering här. Åkte in till akuten igår eftersom min tumme forfarnade inte var normal, o fortfande liknad en fet korv...Läkaren klämde överallt på handen, hmm:ade o sa 
"Do you feel pain when i press here?"
"No"
Here?
"No" osv...Han konstateade att jag måste ha en hög smärttröskel och skickade mig till x-ray
vänta vänta lite till...
Tillbaka från röntgen kunde de konstatera att jag hade en fraktur inne i tummen, vet inte vad den heter men ganska långt ner på tummen typ där den fäster i handen..

Sen fick jag vänta lite till...och gå till en "syster" som fixa bandage o tejp o grejer. Perfekt tänkte jag, bara lite grejs på tummen, de här kan jag ju rida med! ..Men då kom hon med en mitella och sa att jag måste hålla handen högt för att svullnaden ska gå ner och de ska läka bättre. Så ingen ridning, om jag inte rider med en arm då :P iaf inte tills på fredag, då jag ska tillbaka igen.

(Nu låter de som att e hela gick väldigt snabbt, men engelsk sjukvård är lika långsam som svensk...jag kom dit kl 12:55, träffade läkare för första gången 15:45 och gick ut därifrån 17:10


Min stackars lilla tumme...

Efter sjukhusbesöket blev det en "sväng" på stan,  mötte upp A och shoppade bla en vårjacka! Sen gick vi till McDonalds o käkade (första besöket på donken sen jag flyttade hit faktiskt, då alla andra restauranger var smockfulla. Donken här har HP BBQ Sauce vid ketchupen, i tyskland har dom Majo, o i sverige har vi..bara ketchup!)

Sen begav vi oss till bion vi såg "Up in the air" med George Clooney, bra film faktiskt! Med lite oväntat slut.
 Tillskillnad från den vi såg häromdan..."Have you heard about the Morgans?!" Sämsta filmen trots bra skådespelare, kände som en b-film..Allt var överdrivet och ja inte alls bra.


Veredus Ridstövlar


Veredus Guarnieri, är en italiensk ridstövel, men med "modern" teknologi, samma som används i snowboardboots. Dvs att man kan justera den som man själv vill och beroende på om man ska hoppa eller rida dressyr eller vad man nu gör.. Man kan alltså "justera" dom olika. På insidan av stöveln är materialet liknande något som bergsklättare använder för att få bästa möjliga grepp även när hästen blir svettig eller våt. (kanske jag skulle haft dom igår och häromdagen när jag red såhade jag inte ramlat av i vattnet :P=)
Dom här stövlarna har många olika  "technology" och "systems" eller "lullull" på ren svenska,  värt att pröva!?Kostar ca 6000:- SEK.

Avramlingstårta (*2)


Sockerkaksmarrängtårta m choklad o grädde :) o "hundreds of thousands" på toppen..


Egentligen måste jag baka ännu en tårta, eftersom jag lyckades med bedriften att ramla av igår igen (!)
Var uppe på fältet o red en häst, som är lite "spooky" och väldigt kvick i vändingarna...Travade lungt o tänke på annat, när hon helt plötsligt vänder 180grader om, jag hängde på snedden o då stannar såklart inte hästen utan forsätter snurra..Så jag damp i backen o höll i tyglarna (och gramanen), men hästen drog iväg i full galopp och eftersom jag låg på backen hade jag inte så många andra alternativ än att släppa. Sån tur var sprang hästen in i höladan och inte ut genom gridarna (som var öppna!!) o ut på A4 som går till London(massor med trafik mao). Jag lyckades göra illa tummen, för den var (o är) sjukt tjock o orörlig. Jippie *not* vilket betyder att jag får göra allt med en hand. Dessutom vänster, eftersom jag skadade höger o är högerhänt..

Ikväll ska vi på middag, hos en fransyska! Hjälp jag som inte kan ett ord franska..Hon är dessutom dålig på engelska, kan bli intressant!