Ridpass på Wibbeman

Tjoho en liten film på Wibbeman från gårdagens ridpass. Jag fokuserar på framåtbjudningen, därav blir han lite väl snabb i fötterna ibland, men det blir bättre när han orkar mer. Vi ska jobba på med övergångar och tempoväxlingar för att stärka honom. Man ser gärna att han vill slå sig fri när han kräver "lite till" och han inte riktigt orkar, men det är ju inte så konstigt :)
 
Han ger i alla fall en härlig mjuk känsla att rida på! Blev lite förvånad hurpass "elegant" han ser ut från sidan, så nyttigt att bli filmad. Nu har jag dessutom tagit hem min dressyrsadel så kanske blir ett pass i den snart!


Lufta fälttävlanshästen

Äntligen har Manne fått vara ute på banan och luftat sig. Kul att se att vinterns träning och equiterapeut behandling har gett resultat! Blev 4 fel i en 100cm klass, med bra känsla! Nu är vi taggade på Mantorp!
 

Pay and Jump 70 cm

Idag har vi varit och miljötränat på en pay and jump 70 cm. Jag hade fyra fel pga "åh vad bra det känns, jag åker med lite i lätt sits och styr mot hinder nummer ett och litar blint på att min fyraåriga häst som aldrig tävlat tidigare ska ta tag i första hindret på ett bra sätt..." det gjorde han inte, han drog åt sidan..Med lite bättre ridning från min sida gjorde hästen en felfri runda över nio hinder, bland annat vattenmatta och ett vitt plank (något han aldrig hoppat tidigare!) Fölet har blivit stor!