Älska skaldjur
Pilgrimmsmusslor med champagnesås, ni måste pröva detta!! Bjöd sambon på detta i fredags när han kom hem från att ha jobbat borta läänge!
Du behöver:
24 pilgrimsmusslor (ca 350 g)
salt och peppar
smör
salt och peppar
smör
Champagnesås:
1 schalottenlök, -finhackad
1 msk smör
1 dl vitt vin
4 dl fiskbuljong
3 dl vispgrädde
1 msk ljus maizena-redning
1 tsk färskpressad citronsaft
1 dl champagne/mousserande
vitt vin
salt och vitpeppar
Löjrom och gräslök
1. Fräs löken i smör tills den mjuknar utan att ta färg. Häll på vin och buljong. Sjud tills vätskan reducerats till hälften.
2. Sila bort löken, tillsätt 2 dl grädde och låt koka i cirka 10 minuter. Red såsen med maizena. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm.
3. Vispa resten av grädden. Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Smält smöret i en grill- eller stekpanna och stek -musslorna i cirka 1 minut på varje sida.
4. Vänd ner den vispade grädden i såsen och rör i champagne.Häll upp såsen, lägg upp pilgrimsmusslorna ovanpå, toppa med löjrom och gräslök. Servera direkt tillsammans med kall champagne.
Gratinerad hummer, dela hummern (stick kniven rakt ner mellan ögonen och skär bakåt)
Gröp ur innehåll, hacka, blanda med smör/persilja/vitlök (salt och peppar).
Lägg tillbaka i skalen.
Toppa med riven ost. In i ugnen, främst på grill tills osten har smält.
Ät direkt!