Ridklubben Udden

 
 
I söndags åkte vi den tradiga och 30 mil långa vägen till Kalmar. Den sidan av Sverige är verkligen totalt efter vad gäller infrastruktur. Finns typ 1 bensinmack längs med vägen på hela sträckan och det är 50,70,90 km/h och fartkameror överallt. Vi svängde av där det stod "köpcentrum" och kom till en stängd Ica butik och en Elonaffär. Inte ens en bankomat hade de!!
 
I alla fall vi kom dit, väldigt vackert med massor av gamla ekar som omgärdade tävlingsplatsen. Men tyvärr verkade ha både traktor och alt vad betesputs heter på service, då skördetröska såg ut som det för tillfället bästa alternativet, efterom vi fick parkera i hööögt gräs och  ja, överallt var det högt gräs. 
 
Trevliga funktionärer hade de i alla fall :) 
 
Dressyren
Framridningen var till hälften på en mjuk grusplan och till hälften på en stenhård grusplan. Sen red vi programmet med 65,2%. Ett rätt bra resultat, men kände med tanke på hur hon kändes och om man jämför med våra tidigare ritter att vi nog var värda några % till. Men vi lyckades inte riktigt charma domaren då vi fick 6,5 på i princnip allting. Tråkigt när man gör ett program utan missar och hästen går stadigt i form hela tiden. Någon 7:a borde man kunna klämma till med på koeffcienterna. Men domaren verkade föredra stora och sävliga hästar! (återkommer till det längre ner)
 
Hoppningen
Sen var det dags för hoppningen, den gick på en grusbana och innehöll några "bryt" svängar men var annars snällt byggd och tänka sig att jag RED hela banan runt och vi var felfria!!
 
 
Terrängen
Inför terrängen låg vi på en åttondeplats. Starten fick och hon gick som en klocka och hoppade allting utan problem. Vi klarade tiden galant, gasade bara lite extra in i mål och klättrade från en 8:e plats till en 2:a plats!! Så himla roligt! Finaste bästa Wixan!  Värt att notera vara att de stora sävliga hästarna också var felfria på hinder  i terrängen men klarade inte tiden. Någon annans förtjänster är mina svagheter och tvärtom.
 
Vi slutade alltså på straffen efter dressyren, vilket känns otroligt roligt! 
 
Udden är en bra tävlingsplats men som med små medel (klippa gräs, harva framridningen) kan göras så mycket bättre! Att det inte finns någon motorväg kan de ju liksom inte göra så mycket åt ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Rebecka Wärnström:

skriven

Grattis!
Hela Småland är ett ödeland jämfört med Skåne och Östergötland där jag bor :D

Kommentera här: