2009-Året som gått

Helt sjukt vad mycket man hinner med på ett år, som man hinner glömma bort. Jag är glad att jag har min blogg, och fotografier, så jag kan gå tillbaka o minnas...Januari
Började året med att åka hem från nyårsfesten i Helsingborg, packa om väskan o bege mig till Sälen.  Vi tolkade efter skotern, hade toppenväder o allt var härligt! Åkte långfärdsskidskor för första gången. Jobbade en del på Corona, festade. Började flytta in och inreda min nya lägenhet
Februari
Var jag i Göteborg, hälsade på Lina och var på horseshow bla. Var på clinc m L.Lindelöw. Div 1 träning med Wittvång, hade världens snöstorm o otur när jag skulle hem, började rida på F (för första gången i hennes liv) , jobbade massor och var på en del fester.
Mars
Gjorde året första tävling på W, hon var kalasfin! Skrev högskoleprovet, Red omgång 1 i Ridsportsallvenskan i WHS div 1 lag, W var inte OK(hade gått omkull i hagen=(), så jag red på N (som fick deb. 120 i samma klass!) det gick överförväntan.
Jag fyllde 23, fick nya tapeter i sovrummet, började trivas bra i min lägenhet (nu var den iordning!)April
Red omg. 2 av Ridsportsallvenskan på en annan lånad häst. Firade påskhelgen uppe i Sälen, hann även med en sväng till Branäs. Var på unghästkurs inför 3årstestet. Ansökte till Unghästutbildningen på Flyinge. Var på bio o några roliga fester! (hade klänning o barbent sista April, varmt!)


Maj
Tävlade med N, och hon gick kanon! (3:a!), Tävlade dressyr med W och hon gick också kanon, började verkligen hitta formen!  Ridskolan jag jobbade på blev till salu, jag kom inte in på unghästutbildningen, ångest över framtiden. (inget jobb, inte kommit in på den utbildningen jag ville)
Visade F på 3årstestet, vilket gick bra! Min bror gifte sig, bröloppet var i Sälen och var verkligen jättelyckat!
Var på Norrköping Horse Show. Hann ta årets första dopp och firade Mors dag.Juni
Wixi o jag fick äntligen tävla lite hoppning igen, vilket gick bra! Fick skatteåterbäringen ;)  Bokade resa till Puerto Rico, köpte ny dator och en shoppingunda. Red för första gången med kandar på W.
Firade midsommar, jättelyckad fest med pool, minicross o  grill, trots att det regnade. Var i Göteborg, jobbade med Lina :) Tävlade dressy igen, o blev placerade! Gjorde även en bra tävling i Hova, o det var tokvarmt.
Jobbade på ridskoland, massor med presenter! men tråkiga avsked. Släppte ridskoleponnysarna på bete.


Juli
SEMESTER!!! Började lungt hemma, var tokvarmt så vi låg mest vid någon sjö o solade/badade hela dagarna. Shoppingrunda och sallad på Rosalis. Åkte till Fagersta på meeting med Ewe, Wixi var superfin första klassen! Lyckades få ont i ryggen till nästa dag så det blev bara 2 klasser på det meetinget.
Åkte roadtrip till Västervik o jobbade. Kom in på lärarprogrammet, men tackade nej. Roadtrip igen till Falsterbo! Kanonroliga dagar, mkt shopping och fest!! Sen var det roadtrip igen till Sunne. Jobbade på Fryksdalsdansen (fett med dricks :D) Tävlade på Julihoppningarna i Latorp m N, såklart!


Augusti
Var i Karlstadpå shoppingrunda, käkade sushi för första gången. Var på arbetsintervju hos Helena Lundbäck. Var i Värmland igen, träffade EMD och drack Corona med dom :D Jobbade min sista dag på ridskolan. Kändes vemodigt.
Flyttade ur min lägenhet (lite iaf ;)) och drog till Puerto Rico, där jag hade en superskön semester i 2 veckor. Mycket sol, fest o mat! Härliga minnen, men lite rastlös i slutet.


September
Kom hem från Puerto Rico, landade hemma hos mamma o pappa, även om jag spenderade en del tid hos en annan :) som jag sedan lännade...Hann vara arbetslös i 2dagar innan jag fick rycka in som vikare till och från på fritids o lekis där min vän jobbar. Var i Värmland o jobbade igen, med Corona. Red på stubbåkern!
Tävlade W, men det gick inget vidare. Åkte till Strömsholm och kollade upp henne, men inget specifikt fel..Började leta efter en fodervärd så jag kunde åka utomlands o jobba. Tävlade N och det gick bra.Oktober
Fodervärdsletandet fortsatte, nästan varje helg var någon ute och provred. Men det var inte lätt, antingen så gillade dom W men kunde inte rida henne, eller så kunde dom rida henne men ville inte ha henne.
Eller så ville dom ha henne men hittade en annan häst osv...W var lite strulig i munnen, så efter ett tandläkarbesök var det klart mkt bättre. Åkte till en kompis som jag inte träffat på länge och hade en jättetrevligt. Maria och jag var ute på långtur. Göteborg igen, fest o massa kul. Prövade western! Firade Halloween med massa trevliga människor!


November
Jobbade fortfarande som vikarie på "lekis" blev förkyld..Var på jobb i Stockholm (o kom vilse i ett parkeringshus..) Hade många mysiga "Fredagsmys" med Idol o goda vänner. Vaccinerade mig mot Svininfluensa o höll på att frysa ihjäl. Beslutade mig för att flyttade till England. Fixade massor med det, veterinär, packning osv.
Vädret hemma var verkligen deperimerande, regn regn o lera. Flyttade till England, närmare bestämt till en lite by som heter Sonning, ligger 20min utanför London m tåg.


December

Första i England, började med snökaos ca 1dm snö på marken med hela England stod stilla. Åkt till London International Horse Show, shoppade, var på Hilton Hotel. Lärde mig hitta i mataffären och vad alla matvaror heter :P (squash är saft) Firade julafton inne i London med en kompis+ hennes familj. Vi shoppade och gick till en svensk rest. i London o åt julbord. Därefter bytte vi julklappar på en pub, drack öl  tillsammans m skumtomtar o ischoklad.
Hästen var superfin att rida. Snö igen. Var väldigt arg. Avslutade ändå nyårsafton på ett trevigt vis, på The Bull med vin o kareoke.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
flyttade till England, åkte långfärdskirdskor,  käka sushi, käkade kalkon på "engelskt" vis,  drack öl med EMD, prövade westerridning.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade nog inga..eller jo att vara positiv!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej inte vad jag vet :P
4. Dog någon som stod dig nära?
JA :(
5. Vilka länder besökte du?
VärmLAND (haha), Danmark, Tyskland, Frankrike, Beligen, Holland, England och Spanien(Puerto Rico)
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Pengar o kärlek, framgång?!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid minnas?
Hm...
8. Vad var din största framgång 2009?
Svår fråga.
Placeringen m N i Kumla, när vi kom 3:a i 110 o det var supermånga starter. N brukar vanligtvis vara dubbelnola men utan placering, för hon är långsam..
Placeringen med Wixi i dressyr i Glanshammar! och att hela hästen blivt så fin i dressyren.
O personligt, att jag vet lite mer vad jag ska göra av mitt liv.
9. Största misstaget?
Inga större katastrofer, jag är ju alltid lite klantig.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förkylning och nackspärr..o lite smärre småskador från när jag lyckas klanta mig (tex när jag fick svettskrapan i pannan, subblae med tofflorna på i trappen i England 2ggr samma dag!!)
11. Bästa köpet?
Min dator.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Wixi
15. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Oj, massor av saker...

16. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2009?
Lady Gaga - Poker Face, Bad romance osv, LMFAO-Im in Miami Bitch, Kings of Leon-Use Somebody, Black Eyed Peas-I gotta feeling, Dizzee Rascal - Bonkers, Beyonce-If i were a boy.

17. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Samma tror jag.
18. Vad önskar du att du gjort mer?
Tävlat, haft mer tid till allt.
19. Vad önskar du att du gjort mindre?
Svårt..
20. Hur tillbringade du julen?
i London, med shopping o svenskt julbord på restauran
22. Blev du kär i år?
Joo lite.
23. Hur många one night stands?
PASS
24. Favoritprogram på TV?
IDOL, Gossip Girl, Desperate Housewives.
25. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hata är ett starkt ord, men Ja lite
26. Bästa boken du läste i år?
Har faktiskt inte blivit att jag läst så mycket tyvärr. Men Kinesen av Mankell var bra. o Stieg Larssons Millenium serie.
27. Största musikaliska upptäckt?
Melissa Horn
28. Något du önskade dig och fick?
Ett jobb utomlands
29. Något du önskade dig men inte fick?
Framgång med min häst på hopbanan
30. Årets bästa film?
Har kollat mkt film, Men Män som hatar kvinnor och Inglorious Basterds ligger högt upp.
31. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jobbade o åt tårta på jobbet. Men firade på helgen.
32. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Lottovinst? Nej men jag är nöjd, men hästen hade ju gärna fått vara problemfri.
33. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Classic. lite preppy blandat med modernt. Tajta fodral!
34. Vad fick dig att må bra?
Wixi, Vänner, Choklad o min familj (fördet mesta!)
35. Vilken kändis var du mest sugen på?
Jude Law
36. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
Ingen
37. Vem saknade du?
Hemlis ;)
38. Har du träffat nya människor?
Definitivt.
39. De bästa nya människorna du träffade?
Katis, Kajsa, Anna, Fiona, Thomas.

1 annika:

skriven

Oj så mycket du hann med förra året. Bra att du inte svarade på alla frågorna tycker jag fniss

♥ ♥ ♥<3<3

2 Julianna:

skriven

Tråkigt att Wixi var dålig men det här året ska hon väl vara tillbaka i fin form hoppas jag! :)Härliga du o Selene ser ut :) I år är mitt mål att rida 120banor med henne innan året är slut! hoppasHa det så bra!

Kommentera här: