Morsdag!

Middag på altanen med hela familjen samlad, mamma bjöd på  ljummen potatissallad m lax på saltbädd, o god sallad (som vanligt) o pestoröra..TIll efterrätt bakade jag Blueberry Cheescake, himla smarrigt! Mamma fick en blombuske av oss barn.






Ingredienser

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
 3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
 1,5   dl frysta blåbär


Så här ska man göra:

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.

2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar. (det gjorde inte jag, den stod bara i kyl 3h, men gick jättebra att äta ändå! Lite krämigare i mitten bara.  Hade vaniljglass till...)

1 Emma:

skriven

Mmmm... Den där cheesecaken ser riktigt god ut!

Ha en toppensommar nu så hörs vi :o) Jag lovar att blogga ofta om vårt äventyr!



Kram kram

Kommentera här: