Utseendehetsen sprids i ridsporten

Ulrika aka Ponnymamman har både rätt och fel i det hon skriver, det är viktigt att frågan lyfts, absolut. Men väldigt onödigt att hänga ut specifika personer, det tycker jag är att gå långt över gränsen. Sen hur somliga väljer att bemöta kritiken är inte heller profesionellt, vill man stå ut med att vara på "topp" får man även stå kvar när det blåser och framförallt bemöta kritiken på ett professionellt sätt om man hara en profesionell blogg.
 
 Det är varje förälders ansvar att uppfostra sina barn, vem betalar utrustningen? Vem lär barnen om rätt och fel värderingar? Att säga att det är bloggarnas fel är att lyfta över ansvaret på någon annan. Lika mycket som det är varje "10åring med läppglans" förälders ansvar att hålla koll på vad barnen lägger ut för bilder och att de inte umgås med 18 åriga "män" med magrutor endast iklädda badshorts.
En utseendefixering har alltid funnits,och finns i stort i samhället idag. Detta är inget man kan endast beskylla ridsporten för.  Förr handlade det om Graningestövlar och manchesterridbyxor och Imperial ridhjälm i stallet.  Idag om Parlanti, Animo och Samshield.  
 
Oavsett vilken idrottsgren du sysslar med så vill du ha bra grejer när du kommit lite längre. Att detta sedan blivit en industri som omsätter stora pengar är ju endast pga att vi människor går på att köpa dessa produkter. När du kommit lite längre, vill du ha bättre grejer, precis som dina första fotbollsskor kanske är av sportkedjans egna märke och när du är inne på ditt 3:e par så vill du ha bättre grejer. Vissa får drömma, spara och gneta ihop till den där sadeln, andra kan få den betydligt snabbare eller på andra vägar.
 
Givetvis kan bloggarna ses som förebilder, Nellie jobbar på bra med anti mobbing etc. Hon är en förebild för många unga tjejer och med fler följare än vad som prenumerar på tex Min Häst tidningen är det givet att det är där företagen vill synas med sin marknadsföring. Direkt riktat till sin målgrupp för mindre pengar, kan knappast bli bättre?
 
Barn och föräldrar behöver mer utbildning om sociala medier, hur fantastiskt (och otäckt) snabbt något kan spridas på nätet och för alltid finnas kvar. 
 
Unga förebilder behövs,speciellt tjejer som är starka och vågar stå upp för sig själva och som inte är ultrafeminister som hatar män eller en påhittad låtsasfigur som Pippi Långstrump eller Grynet (inget ont om Pippi och Grynet, men det behövs verkliga personer!) 
 
Ulrika tar även upp i sin artikel att Malin Baryard och H&M  ska statuera goda exempel. Men vänta, Malin är väl både storlek 0  och "slog igenom" i Göteborg genom att rida i underkläder...
 
Lång, tjock, kort eller bred. Snygg eller ful, ett fint utseende säljer, så är det bara. Det är därför vissa kan arbeta som modeller och vi andra inte. Men oavsett storlek så behöver alla en förebild.
 
Dessutom vet  alla att man alltid rider liiite bättre med snygg utrustning. Oavsett om det står Equiline eller GeKås på märket ;) 
 
 
 
 
 
 
1 Anonym:

skriven

Mycket bra skrivet! :) //Yasmine

Kommentera här: